A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 11 min.
Opdateret:

Lån med kautionist

Hvor kan jeg få lån med kautionist?

Har du brug for at låne mere end din kreditværdighed tillader? Hvis man får afslag på et lån, kan man forsøge at tilføje en kautionist for at få lånet godkendt. Søger man et lån med en kautionist, øger man nemlig den samlede kreditvurdering og dermed også muligheden for at få tilbudt det ønskede lån.

UdbyderBeløbÅOPMikonomi scoreGå til bank
Cashper 3.000 - 20.000 kr.24,31%3,6 / 5Ansøg nu

Låneudbyderen Cashper tilbyder mindre lån med kautionist fra 3.000 - 20.000 kr. Du skal være opmærksom på at du hos Cashper skal betale lånet af på 6 måneder uanset størrelsen på lånet.

Cashper er en af de få låneudbydere som har specialiseret i kautionistlån, og der er da også større godkendelsesprocent ved at låne penge her, end andre banker og låneudbydere. Renten er desuden fast på 22,44% gennem hele lånets løbetid.

Mikonomi scoren er udtryk grundig evaluering som er samlet i en score baseret på følgende parametre:

  • Lånevilkår
  • Popularitet
  • Fleksibilitet
  • Kundeoplevelse

Cashper's samlede Mikonomi score på 3,8 ud 5 er et resultat af denne evaluering:

Lånevilkår 3,5 / 5

Cashper tilbyder kun mindre lån og har ikke de bedste lånevilkår. De har således både en forholdsvis høj rente og ÅOP.

Popularitet 4 / 5

Cashper har gennemsnitlig popularitet på Mikonomi.dk og er blandt de 30% mest valgte lån.

Fleksibilitet 4 / 5

Hos Cashper har du kun mulighed for at vælge en låneperiode på 6 måneder, og de tilbyder derfor ikke den store fleksibilitet, selvom deres godkendelsesprocent er forholdsvis høj.

Kundeoplevelse 3,5 / 5

Cashper's information på deres hjemmeside omkring deres service er både transparent og tydelig. Deres kundeanmeldelser på Trustpilot, hvor scoren er 3,5 er dog blandt de laveste på listen.

For at låne penge hos Cashper skal du kunne leve op til følgende krav som låntager:

  • Du skal være fyldt min. 18 år
  • Du skal være dansk statsborger
  • Du skal have et dansk telefonnummer
  • Du skal dokumentere en stabil økonomi
  • Du skal have en dansk bankkonto
  • Du må ikke være registreret i RKI
Lån med kautionist

Verificeret långiver Cashper er ejet af Novum Bank Limited med reg. nr. C46997 og er godkendt kreditinstitut i Malta.

Lånebeløb
3.000 - 20.000 kr.
Løbetid
6 mdr.
ÅOP
24,31%
3,9

mikonomi score
Læs mere
Intet oprettelsesgebyr
Hurtig udbetaling
Høj godkendelsesrate

Verificeret långiver Cashper er ejet af Novum Bank Limited med reg. nr. C46997 og er godkendt kreditinstitut i Malta.

Udbetaling:
1-2 timer ?

Få svar på din ansøgning strong>med det samme.

Når du har færdiggjort ansøgningsprocessen og du og din kautionist er godkendt, vil tager det normalt 1 - 2 timer, før pengene er på din konto.

Denne information er fundet på Cashper's egen hjemmeside.

Mikonomi scoren er baseret på baggrund af følgende 4 parametre:
Lånevilkår
Popularitet
Fleksibilitet
Kunde­oplevelse
3,95
mikonomi
score
3,5 
Lånevilkår
Cashper tilbyder kun mindre lån og har ikke de bedste lånevilkår. De har således både en forholdsvis høj rente og ÅOP.
Popularitet
Cashper har gennemsnitlig popularitet på Mikonomi.dk og er blandt de 30% mest valgte lån.
4,5 
Fleksibilitet
Hos Cashper har du kun mulighed for at vælge en låneperiode på 6 måneder, og de tilbyder derfor ikke den store fleksibilitet, selvom deres godkendelsesprocent er forholdsvis høj.
14dages fortrydelsesret
Vær opmærksom på
  • Lån uden kautionist er muligt men har større gebyrer
3,5 
Kunde­oplevelse
Cashper's information på deres hjemmeside omkring deres service er både transparent og tydelig. Deres kundeanmeldelser på Trustpilot, hvor scoren er 3,6 er dog blandt de laveste på listen.
Kundefeedback fra Google og Trustpilot
Google reviews
0 Ingen anmeldelser
Trustpilot
3,6 Læs anmeldelser
Se lån
Om Cashper
Cashper giver dig mulighed for at låne penge, såfremt en person vil kautionere for dig. Du skal derfor have en person, der stoler på dig og som du stoler på.
Luk

Eksempel: Samlet kreditbeløb: 3.000 kr.Løbetid: 6 mdr.Mdl. ydelse: 533 kr.Fast rente: 22.44%ÅOP: 24,89%Saml. kreditomk.: 199,38 kr.Etableringsomkostninger: Ikke oplystSaml. tilbagebetaling: 3.199,38 kr.Dette er et affiliate link

Repræsentativt eksempel på lån med kautionist:

Samlet kreditbeløb20.000 kr.
Løbetid (mdr.)6 mdr.
Månedlig ydelse3.555 kr.
Variabel debitorrente22,44%
ÅOP24,89%
Saml. kreditomkostninger1.329 kr.
Saml. tilbagebetaling21.329 kr.
Låneeksempel

Læs med her for at lære mere om hvad en kautionist er, samt hvilke fordele og ulemper der er forbundet med at låne med en kautionist.

Låneoversigt med +15 lån

Find andre lånemuligheder her

Find lån nu

Hvad er en kautionist?

En kautionist er en person, der stiller sikkerhed for et lån og træder til, hvis låntager ikke kan betale det skyldige beløb tilbage. Er låntageren over en periode ude af stand til at betale tilbage, vil det skyldige beløb i stedet blive opkrævet fra kautionisten.

Kautionisten er altså en, der er villig til at bruge egen økonomi og kreditværdighed til at sikre ansøgerens muligheder for at låne.

Det giver banken eller låneudbyderen en større sikkerhed, for at få de lånte penge tilbage. Det betyder at der er mulighed for at tilbyde lån til personer der ellers ikke kunne godkendes til lån, af den ene eller anden grund.

Hvem kan være kautionist?

En kautionist er en person, der er økonomisk stabil og har en god kreditværdighed. Det skyldes, at kautionisten skal være i stand til at betale lånet tilbage, hvis låntageren ikke er i stand til det. Det kan være et familiemedlem, en ven eller en forretningspartner.

Kautionisten skal i øvrigt stole nok på låntager til at stille sin egen økonomi som garanti. Det er en stor forpligtelse at kautionere - og derfor kan det også være svært at finde en kautionist. Men er der tillid mellem to parter er et lån til kautionist en mulighed for låne penge, hvor man ellers har fået afslag.

Der er ofte tale om et familiemedlem, en god ven eller kollega, som kan stille sig som kautionist, når du skal låne penge. Vedkommende skal desuden kunne leve op til en række krav for at komme i betragtning som kautionist for dig som låntager.

Hvilke krav er der til kautionist?

Kautionisten skal være i en god økonomisk situation og være i stand til at betale tilbage på lånet, hvis låntager ikke kan gøre det. Derudover skal kautionisten have en god kreditværdighed, da en bank eller låneudbyder vil være opmærksom på, om kautionisten har en historik for tilbagebetaling. Kautionisten skal ligeledes have kendskab til kontrakten og være klar over hvilke forpligtelser, der følger med at kautionere.

Krav til kautionisten

Skal du have kautionistlån hos Cashper skal kautionisten kunne opfylde følgende krav;

  • Skal være fyldt 30 år
  • Fast bopæl i Danmark
  • Må ikke have ansøgt hos Cashper før
  • Ingen RKI registrering
  • Stabil indkomst på min. 10.000 kr. pr. måned
  • Må ikke i forvejen have gæld hos Cashper
  • Må ikke dele konto med ansøger

Fordele og ulemper ved lån med kautionist

At låne med kautionist kan være en god løsning for personer, der ikke opfylder de normale krav til kreditværdighed. Men det er vigtigt at overveje både fordele og ulemper - endda særligt ved denne type lån. Her følger en række fordele og ulemper ved at låne med en kautionist:

Fordele

  • At låne med kautionist giver mulighed for at få godkendt et lån, selvom man ikke opfylder de normale krav til kreditværdighed. Man kan altså lettere få godkendt et lån med en kautionist.
  • Når du låner med kautionist bestemmer du helt selv hvad du bruger pengene til.
  • Med et lån med kautionist kan lånet udbetales hurtigt og nemt

Ulemper

  • Kautionisten har ansvar for lånet, hvis låntager ikke kan betale tilbage. Det kan både påvirke kautionistens økonomi og kreditværdighed.
  • Et lån med en kautionist kan derfor også skade relationen mellem låntager og kautionist, hvis lånet ikke kan betales tilbage og kautionisten må træde til. Derfor bør man lave en detaljeret plan for, hvordan lånet tilbagebetales, inden man opretter et lån med en kautionist. Man bør ligeledes have klare linjer mellem låntager og kautionist, så kautionisten har en mulighed for at vide, om det kan blive aktuelt, at lånet overdrages til ham eller hende.

Ligesom det gælder for alle andre typer lån, bør man altid overveje, om ens økonomi er gearet til at tilbagebetale et lån, inden man ansøger om et. Er man i tvivl om hvordan et lån skal tilbagebetales, er det bedre at undgå at stifte gæld.

Hvad er forskellen på kautionist og medansøger?

Det kan være at forstå forskellen på en kautionist fra en medansøger, da der er mange lighedspunkter mellem de to. Dog er der også nogle klare forskelle. Et lån med medansøger er typisk ens ægtefælle eller samlever som man deler sin økonomi med.

Ofte vil der være et fælles mål med et sådant lån, eksempelvis et nyt køkken eller et fælles billån. Derfor hæfter låntager og medansøger ligeligt for lånet - omend låntager fortsat er den primære ansøger og ansvarlige.

En kautionist tjener i stedet som en sikkerhed for banken, og er altså ikke nødvendigvis en person, der får ligelig glæde af det lånet skal bruges til. Dog er det en person, der stoler nok på låntageren til at risikere egen økonomi for at stille sikkerhed for banken.

Kan jeg få lån med kautionist trods RKI?

Nej, du kan ikke blive godkendt til lån med kautionist, hvis du er i RKI. At blive afvist for et lån på grund af registrering i RKI eller Debitor Registret skyldes primært to faktorer, der er tæt sammenkoblede.

For det første er man registreret som dårlig betaler i RKI eller Debitor Registret på grund af manglende betaling af regninger. Det betyder, at der for banken er en stor risiko ved at låne penge, da de ikke kan være sikre på, at man vil være i stand til at betale lånet tilbage.

For det andet er bankerne forpligtet til at udlåne penge på en ansvarlig måde. Det betyder, at det i princippet er ulovligt for låneudbydere at låne penge til forbrugere, der ikke har råd til at låne. Når man søger om et lån, vurderer banken ens kreditværdighed og beslutter om det er ansvarligt at udbyde et lån.

Hvis man står registreret som en dårlig betaler, vil det ikke være ansvarligt at låne, fordi man allerede har gæld. Generelt gælder det, hvis man får afslag på at låne gennem en traditionel låneudbyder, for eksempel en bank eller udbyder af online forbrugslån, at banken vurderer, at der ikke er nok sikkerhed for, at man vil være i stand til at betale lånet tilbage.

Læs mere: Lån uden afslag: Se muligheder, undgå faldgruber

Hjælp til gældshåndtering

Det bedste sted at starte, hvis man har gæld, der er svær at betale tilbage, er at kortlægge alle ens faste månedlige udgifter, samt løse forbrugsudgifter. Herfra kan man få et overblik over, hvad der kan skæres væk.

Når man lever efter hvad ens økonomi tillader, begynder det også at blive muligt at tilbagebetale gæld. Det kræver dog for mange tilvænning og vedholdenhed i hverdagen at få ens udgifter til at være mindre end ens indtægter.

Det kan ligeledes være svært at få overblikket og overskuddet til selv at løse ens økonomiske udfordringer. Derfor kan det være en idé at få gældsrådgivning. Herunder har vi samlet en række nyttige kilder, der spænder over alt fra råd og inspriation til gratis økonomisk rådgivning.

Råd og viden om gæld

Råd til pengeTroværdig kildeForbrugerrådet TænkForbrugerrådet Tænks Økonomi- og Gældsrådgivning tilbyder gratis rådgivning til dig, der har lav indkomst, lavt rådighedsbeløb og gæld.Åbn kilde Finanstilsynets råd og viden om gæld

Gratis gældsrådgivning

Forbrugerrådet Tænk gældsrådgivningTroværdig kildeForbrugerrådet TænkForbrugerrådet Tænks Økonomi- og Gældsrådgivning tilbyder gratis rådgivning til dig, der har lav indkomst, lavt rådighedsbeløb og gæld.Åbn kilde Gratis rådgivning om økonomi og gæld på telefon.

KFUM's sociale arbejdeTroværdig kildeKFUM's sociale arbejdeKfumsoc.dk er en frivillig organisation der tilbyder hjælp og støtte til udsatte børn, unge og voksne.Åbn kilde Gratis gælds- og økonomisk rådgivning.

VidensfunktionenTroværdig kildeVidenfunktionenVidensfunktionen.dk er en forening af frivillige der yder gratis økonomi- og gældsrådgivning til danske borgere.Åbn kilde Frivillig og gratis økonomi- og gældsrådgivning.

Alternativer til lån med kautionist

Leder du efter lån med kautionist, kan det være fordi du er blevet afvist til at låne penge andetsteds, men det er vigtigt at du låner med omtanke. Er du ikke helt sikker på om et lån med kautionist er den rigtige løsning for dig, bør du læse mere her, om dine alternativer.

  • Læg et budget
  • Spar penge op
  • Saml din gæld i et samlelån
  • Få økonomisk rådgivning

Det første du kan gøre er at lægge et budget. Budgettet kan være med til at give dig et overblik over dine udgifter og om der evt. er noget du kan skære fra, for at få råd til det du ønsker. Har du mulighed for at spare op i stedet for at låne penge, vil du stå stærkere økonomisk, hvilket vil være en klar fordel.

En mulighed som rigtig mange benytter sig af er at samle deres nuværende gæld i et samlelån. Når du samler eksisterende gæld hos én kreditor fremfor flere, vil du formentlig kunne spare mange penge på dine lån.

En anden mulighed er at få hjælp til økonomien ved simpelthen at søge økonomisk rådgvining. En rådgiver kan hjælpe dig med at skabe overblik over dine økonomiske muligheder og skabe rammerne for en sundere økonomi.

4.5 på Trustpilot | 15 anmeldelser

Joachim Brodersen
Skrevet af Joachim Brodersen, Indhold, kommunikation og analyse
Joachim har fra 2018 til 2023 skrevet artikler med udgangspunkt i privatøkonomi og forbrug. Joachim er uddannet på Copenhagen Business Academy og har flere års erfaring med kommunikation og online markedsføring og elsker at bruge sine analytiske evner til at forvandle store datasæt til spiselige finansnyheder. Han har bl.a. fået sit indhold udgivet på BT.dk.