Nyeste lån i Danmark i 2024
Med alle disse nye lån kan det være svært at finde rundt i, hvilket lån der er et helt nyt lån. Vi har derfor i nedenstående samlet 3 helt nye lån, som vi tilbyder på Mikonomi.dk. I nedenstående kan du læse mere om de nyeste lån i Danmark.
Vi har beskrevet fordele og ulemper ved hver enkelt af de nye lån fra de nye udbydere. Derudover har vi også samlet relevant information om, hvor store lånebeløb de udbyder, hvor lang løbetiden er og hvor høj eller lav debitorrenten er.
De nyeste lån lige nu på Mikonomi.dk, er Samlelaan.net, ClaraFinans, FacitBank, Sambla, Cashper og Lånio.dk. Læs mere om dem herunder.
Nye lån hos Samlelaan.net
Samlelaan.net er en helt ny låneudbyder, der har specialiseret sig i en lånetype, der med årene er vokset i popularitet - nemlig samlelån. Fordelen ved samlelån er at du kan samle alle dine eksisterende lån til et samlet lån, og dermed spare penge.
Med Samlelaan.net kan du låne mellem 20.000-500.000 kr. i en periode fra 12-180 måneder. Debitorrenten er mellem 3,49% - 20,99% afhængigt af, hvordan du kreditvurderes.
Samlelån bruges oftest til at samle gæld fra eksisterende kreditorer, eller hæve beløbet på et eksisterende lån, så du igen har penge til din rådighed. Den største fordel er, at der som oftest er meget at spare, ved at samle sine lån.
Lån hos SamlelaanLåneudbyder | Lånebeløb | Løbetid | Debitorrente |
---|
| 20.000 - 500.000 kr. | 12 - 180 mdr. | Fra 3,49% |
Samlet kreditbeløb: 75.000 kr.Løbetid: 144 mdr.Mdl. ydelse: 676 kr. til 997 kr.Variabel debitorrente: 3,49% til 11,99%ÅOP: 4,63% til 12,98%Saml. kreditomk.: 22.384 kr. til 68.568 kr.Etableringsomkostninger: Ikke oplystSaml. tilbagebetaling: 97.384 kr. til 143.568 kr.Bemærk, at Samlelaan.net og Mikonomi.dk begge ejes og drives af Lånio.dk ApS.
Nye lån hos Lånio.dk
Lånio.dk er en del af Lånio.dk ApS, som ligeså ejer Mikonomi.dk. Hos Lånio.dk kan du få tilbud fra op til fire banker eksempelvis Express Bank, Resursbank og Basisbank. På denne måde kan du vælge det tilbud, der passer dig og din økonomiske situation bedst.
Du låne helt op til 300.000 kr. og minimum 5.000 kr. med en rente, der starter fra 3,49%. Der tilbydes en løbetid mellem 12 og 144 måneder.
Skal du låne et større beløb, er det derfor oplagt at vælge at optage dit nye lån hos Lånio.dk, da du her kan få et større beløb end hos de resterende nye låneudbydere.
Lån hos LånioLåneudbyder | Lånebeløb | Løbetid | Debitorrente |
---|
| 10.000 - 400.000 kr. | 12 - 180 mdr. | Fra 3,49% |
Samlet kreditbeløb: 75.000 kr.Løbetid: 144 mdr.Mdl. ydelse: 676 kr. til 997 kr.Variabel debitorrente: 3,49% til 11,99%ÅOP: 4,63% til 12,98%Saml. kreditomk.: 22.384 kr. til 68.568 kr.Etableringsomkostninger: Ikke oplystSaml. tilbagebetaling: 97.384 kr. til 143.568 kr.Bemærk, at Lånio.dk og Mikonomi.dk begge ejes og drives af Lånio.dk ApS.
Flere nye lån på vej
På trods af at der hele tiden kommer flere nye lån online, vurderer Dansk Kredit Råd dog ikke den digitale lånebranche til at stå for størstedelen af de forbrugslån, der udstedes i Danmark.
I 2007 var det samlede udlån til forbrugslån, ifølge Finansrådet, på 132,6 mia. kr. Dansk Kredit Råd påpeger, at de digitale låneudbydere kun står for 0,39% af det samlede udlån i forhold til Finansrådets ta fra 2007. Det betyder, at digitale låneudbydere står for mindre end én procent af det samlede marked for forbrugslån.
Med udgangspunkt i dette beløb udgør kviklån/digitale lån kun 0,39 procent af det samlede danske marked for forbrugslån. Det er dog formodentlig en markant overvurdering af kviklåns-andelen, da det samlede forbrugslånsmarked i Danmark må antages at være steget betragteligt siden 2007.” (Rapport, Det digitale lånemarked, Dansk Kredit Råd).
Selvom de digitale låneudbydere kun står for en begrænset del af lånemarkedet, er online lån noget danskerne i høj grad efterspørger. Derudover er branchen kendetegnet ved innovation og udvikling, hvilket betyder, at du oftere vil finde nye nemme lån online i forhold til lån i banken.
De mange nye lån på nettet er ikke en negativ ting for forbrugerne. Ifølge Dansk Kredit Råd er det i de fleste tilfælde kun til gavn for forbrugerne, at der hele tiden kommer flere nye låneudbydere og nye lån på nettet.
Ligesom på andre markeder er denne form for konkurrence og innovation som udgangspunkt sund og til glæde og gavn for forbrugeren.” (Rapport, Det digitale lånemarked, Dansk Kredit Råd).
Fordele og ulemper ved nye lån online
Fordelene ved de nye lån på nettet er, at der hele tiden kommer nye lån og tilbud til. Det betyder, at forbrugerne har mange muligheder at vælge imellem, når de ønsker at optage et nyt lån.
Derudover forsøger de nye låneudbydere at gøre deres tilbud så attraktive som muligt for forbrugeren. Tidligere har det eksempelvis været ved at give forbrugeren muligheden for et rentefrit lån, gratis lån eller noget helt tredje.
Samtidig med at det er en fordel at have mange nye lån, kan det også give den ulempe, at markedet bliver uoverskueligt. Det er her Mikonomi.dk kommer ind i billedet. Vi giver vores brugere et gennemsigtigt og overskueligt overblik over nye online lån.
Fordele ved nye lån online
Stort udbud
Fordelagtige kampagner, priser og service
Ulemper ved nye lån online
Svært at finde rundt i de mange tilbud
Kan have høje, samlede omkostninger
Nye lån rente
Prisen på dit lån kommer blandt andet an på, hvor meget du ønsker at låne og det nye låns rente. Rentesatsen for lånet vil afhænge af, hvad låneudbyderen kan tilbyde dig på baggrund af din økonomiske situation. Har du en god økonomi kan låneudbydere muligvis tilbyde dig et lån med lavere rente.
Udbyderen ønsker at tage den mindste risiko ved at give dig et nyt lån. Derfor vil du oftest få en lavere rentesats, desto bedre din økonomi er. I dette tilfælde er der nemlig størst chance for, at låneudbyderen får deres penge retur.
Nye lån løbetid
Udover rente, har løbetiden ligeså indflydelse på dit nye låns pris. Det vil ofte kunne betale sig at betale lånet hurtigere af, da du dermed betaler renter, rentes rente og gebyrer i kortere tid.
Dog kan det også være ufordelagtigt at vælge en for kort løbetid, hvis du ikke har et stort nok rådighedsbeløb til at kunne betale den månedlige ydelse.
Du bør derfor finde en balance på dit nye låns løbetid. Den skal være kort nok, til at du kan opnå en billig pris, men stadig lang nok så din månedlige ydelse ikke bliver for høj.
Nye lån ÅOP
Som ved mange andre online lån er ÅOP ved nye lån tit højere end hos eksempelvis en fysisk bank. Det skyldes, at de digitale låneudbydere løber en større risiko ved at låne dig pengene end en fysisk bank. En fysisk bank vil typisk pantsætte et aktiv, så de er sikre på at få deres penge igen, hvilket online låneudbydere ikke gør.
Ofte er der også en kortere løbetid ved et online lån. Derved er der en mindre periode, hvori etableringsomkostningerne eksempelvis skal splittes ud over. Dette skaber derfor, ifølge Dansk Kredit Råd, en såkaldt kunstig høj ÅOP på online kviklån.
“Når ÅOP skal udregnes på et (kvik)lån med månedlige afbetalinger, sker det ved at udregne prisen for at tage 12 lån i streg med renters rente frem for blot renter af hovedstolen. Sådan fungerer et kviklån i virkeligheden ikke, da lånet afdrages meget hurtigere, og der ikke nødvendigvis tilskrives rentes rente.” (Rapport, Det digitale lånemarked, Dansk Kredit Råd).
Fra 1810 til nye lån i 20'erne
Hvordan lånene er blevet til, hvad de er i dag, kræver et tilbageblik til 1810, hvor det første danske pengeinstitut blev oprettet. Det var dog først i løbet af 1830’erne, at sparekasserne for alvor begyndte at låne penge ud specielt til landbruget.
I forbindelse med internettets udbredelse og en stigende interesse for lån, er der kun kommet flere banker, sparekasser og digitale låneudbydere til. I forbindelse med en stigende efterspørgsel på lån til privat brug kom forbrugslånet til Danmark.
Specielt unge mennesker optager i dagens Danmark forbrugslån. En undersøgelse fra Forbrugerrådet Tænk viser for eksempel, at hver fjerde dansker mellem 18-30 år har et forbrugslån.
Kritik af kviklånet
Et andet utrolig populært lån i dag er kviklånet, som kan karakteriseres ved et mindre lånebeløb, der udbetales hurtigt. Lige netop dette, stadig forholdsvis nye lån, får en del kritik i medierne i disse tider.
Dette skyldes en antagelse af, at folk ved disse lån får lov til at optage et lån, som de ikke kan betale tilbage. Dog viser rapporten fra Dansk Kredit Råd, at halvdelen af alle låneansøgninger afvises, og at kun 2,28% af de lån der gives ender som fogedsager.
Det er ikke alle, der kan få et kviklån. I forlængelse af dette er det ligeså låneudbydernes pligt og ansvar at vurdere den enkeltes økonomi, og bestemme om de bør godkendes til et lån eller ej. Dette er heldigvis noget, der gennem tiden er forbedret, da antallet af sager der ryger til fogden er faldende, ifølge Dansk Kredit Råd.
De sidste nye lån
Vi har nok ikke set det sidste nye lån endnu. Så længe der er en efterspørgsel på lån, vil vi nok blive ved med at blive præsenteret for nye lån i denne voksende branche. Der vil altid komme nye låneudbydere med dertilhørende nye lån.
På Mikonomi.dk opdaterer derfor vi hele tiden vores lånekampagner for at give dig et gennemsigtigt og overskueligt overblik over de digitale lån - gamle, såvel som nye. Dette gør vi for at kunne give dig det bedst mulige tilbud blandt vores partnere.
Står du og mangler et nyt lån, kan du derfor med fordel bruge vores oversigt på toppen af siden.
Find dit nye lån nu! Det tager kun 2 minutter