Info om lån til uddannelse
Selvom der er gratis skolegang i Danmark, er det ikke altid helt billigt at uddanne sig. Der kan være flere situationer, hvor du pludselig får brug for flere penge, end du lige har på kontoen.
Eksempelvis, hvis du
- Ønsker at tage en uddannelse, der ikke er finansieret af staten (fx pilotuddannelse)
- Får brug for at anskaffe dig en ny computer, dyre bøger eller andre redskaber
- Vil tage et udlandssemester og mangler penge til tuition.
Hvis du kan nikke genkendende til en eller flere af ovenstående situationer, kan det være, at du skal låne penge for at gøre dine drømme til virkelighed. Da det drejer sig om lån til uddannelse, vil det ofte være relevant at kigge på lån til unge såsom lån 18 år, lån 19 år og lån 20 år.
Husk, at det altid er billigere at spare op i stedet for at tage et lån. Vurderer du, at et lån er den rigtige løsning for dig, er det en god idé at få vejledning fra en uvildig økonomiekspert. Der er flere faktorer, du skal overveje, når du ønsker at låne penge til uddannelse. Dem kan du læse mere om her.
Lån til uddannelse - se dine muligheder
Du kan låne til uddannelse på flere måder. Her kan du se nogle af dem:
Forbrugslån
Et traditionelt forbrugslån er et lån, som navnet angiver, du kan bruge til forbrug eller i dette tilfælde uddannelse. Du har typisk mulighed for at låne et større beløb, og det kan løbe over længere tid, før du skal have indfriet lånet.
Typisk kan du låne mellem 1.000 og 500.000 kroner og vælge en løbetid på op til 15 år. Det er et lån uden sikkerhed, og du betaler af på lånet med månedlige afdrag.
Fordelen ved at optage et forbrugslån til uddannelse er, at du nemt kan ansøge om det online og få pengene udbetalt hurtigt. Ulempen er, at renten kan være høj, og det vil derfor kunne have en effekt på din privatøkonomi i lang tid.
Kviklån
Et kviklån er typisk et lidt mindre lån med straks udbetaling. Det går også under navne som små lån, minilån og quick lån.
Denne type lån har gerne høje renter, så derfor er det meget vigtigt, at du får betalt det tilbage hurtigt, så du undgår unødvendige omkostninger. Ligesom forbrugslån er kviklån et lån uden sikkerhed, og du vil ligeledes skulle betale en månedlig ydelse.
Fordelen ved at optage kviklån til uddannelse er, ligesom ved forbrugslån, at det er et meget nemt og hurtigt lån at optage. Dog skal du igen være opmærksom på at vælge dit lån med omtanke, så du får de bedste lånevilkår.
SU-lån
En tredje mulighed er at optage et SU-lån, som du kan tage, hvis du går på en SU-berettigende uddannelse. Det er et lån, som du kan tage ved siden af din normale SU-sats.
Fordelen ved et SU-lån til uddannelse er, at det er et af de absolut billigste lån, du kan få i Danmark, og du behøver ikke betale af på lånet før et år efter endt uddannelse.
Ulempen ved lånet er, at det fungerer som et månedligt supplement til din SU. Det vil sige, at du ikke kan låne ét stort samlet beløb, før du når til slutningen af din uddannelse og kan tage et slutlån.
SU-styrelse kan også hjælpe dig med at finansiere et udlandsophold med et udlandsstudielån. Dette lån skal betales tilbage på samme vilkår som ved SU-lånet.
Sammenlign dine muligheder for lån til uddannelse
Det altid en god idé at sammenligne flere lånemuligheder, før du underskriver en låneaftale som kan have konsekvenser for din privatøkonomi langt ude i fremtiden.
Her på Mikonomi.dk kan du både få hjælp til at sammenligne dine lånemuligheder ved at kigge i oversigten i starten af siden og ved at bruge vores låneberegner. Denne kan give dig en tilbagebetalingsplan, så du nemt kan få overblik over, hvordan et lån vil påvirke din økonomi.
Gå til låneoversigt Find lån på 2 minutter